ENGWE® Az Magyarország hivatalos forgalmazója. Engwe Shop üdvözli Önt. ♡
ZSÍR GUMI
X 26 4 inch
Kényelmesebb
Deal Score+101
Deal Score+4
VÉKONY GUMIABRONCS
24 - 28 inch
Olcsóbb ár
FAT TYRE vs THIN TYREKét legkelendőbb ebike!
VS
Stabil érzésMasszív stabil futás
VS
TerephasználatÚt, hó, tengerpart, off-road
VS
ÜtésállóElnyeli az extra ütéseket
VS
ManőverezhetőségGyorsabb fordulás
VS
Kiváló vonóerőSzélesebb talajérintkező
VS
Gyors sebességKompatibilis nagy sebességgel
VS

Fat-Tire vs Thin-Tire összehasonlítás

A gumiabroncsok specifikációinak és viselkedésének összehasonlítása

Az e-bike gumiabroncsok esetében elsősorban két lehetőség közül választhatunk: vékony abroncsok és kövér abroncsok. Mindkét abroncs mérete, karbantartási igénye, súlya, ára, sőt nyomáshatárai is eltérőek. Következésképpen a választott abroncsok nem csak a sebességét, hanem a kerékpár manőverezhetőségét, felfüggesztését és a megtehető távolságot is befolyásolják.

Lényegében a zsíros abroncsok meglehetősen sok előnyt kínálnak a vékony abroncsokhoz képest, különösen minden terepen, valamint az alapvető biztonság és stabilitás szempontjából bármilyen úton. A sokkal nagyobb csöveknek és abroncsoknak köszönhetően az ütődésekből vagy lyukakból származó ütések sokkal jobban elnyelődnek, így kényelmesebb élményt nyújtanak a versenyzőnek.

Mi az a Fat Tire e-bike?

A zsíros gumiabroncsok olyan nagyméretű kerékpárabroncsok, amelyek jobbak egyenetlen terepen és egyenetlen utakon, nagyobb sebességgel. Ez az oka annak, hogy a hegyi e-kerékpárok és a terepjáró e-kerékpárok kövér abroncsokkal rendelkeznek. Tegyük fel, hogy laza homokkal vagy kavicsos úton haladt, jobban járna, ha kövér abroncsok vannak az e-biciklin.

Továbbra is a kültéri kerékpárosok és a lelkes hegymászók kedvencei maradnak, mivel a kövér gumiabroncsos e-kerékpárok jobb egyensúlyt biztosítanak, és könnyű irányíthatóságot tesznek lehetővé ilyen környezetben. Valójában ezek a jobb választás a kihangosításhoz.

A zsíros gumiabroncs e-bike szélessége körülbelül 4-5 inchés kiváló tapadást biztosítanak, így bármilyen típusú felületre alkalmasak. Könnyedén vágnak át a tengerparton, a sáron, a köves felületeken és még havas utakon is.

A gumiabroncsok szélessége miatt a kerékpár nyomása jelentősen csökken, ami szilárd tapadást kölcsönöz a guminak. Belül a légnyomás 10-30 PSI között van. Az összes hozzáadott tapadás jobb stabilitást és egyensúlyt eredményez a versenyző számára, bár kicsit nehezebb pedálozni.

Ezenkívül általában nem kell aggódnia a megcsúszástól, ha nedves lejtőkön navigál. Azonban nem csak egyenetlen vagy csúszós utakra készültek. Sima aszfaltfelületen is kiválóan teljesítenek, így a vékony abroncsokkal szemben előnyt jelentenek.  

Azt is tudnia kell azonban, hogy egy zsírost nehezebb menet közben foltozni. A vékony gumiabroncsokkal ellentétben egynél több CO2-tartályra lesz szüksége a levegőztetéshez. Ideális esetben elektromos szivattyúra van szüksége a kényelem kedvéért, de mindössze 2 percet vesz igénybe, hogy újra üzembe helyezze.

Összességében a zsíros gumiabroncsok praktikusak és rendkívül funkcionálisak, és minden elképzelhető szabadtéri kalandot tartogatnak.   

A legkeresettebb zsírabroncsos ebike-ok jelenleg Engwe EP-2 Pro elektromos kerékpár és a Engwe Engine Pro ebike.

Érvek

🔻 A zsíros gumiabroncs e-kerékpárok kiválóan alkalmasak hegymászók és terepjárók számára

🔻 A zsíros gumiabroncsok jobb lengéscsillapítást biztosítanak

🔻 Szilárdabb tapadásuk van, mint a vékony gumiabroncsos e-bike-eknek, így ideálisak egyenetlen terepen is.

🔻 Könnyebb a fékezés és a manőverezés a kövér gumiabroncs e-bike-okkal, mint a vékony gumiabroncsokkal.

🔻 A zsíros e-bike-okkal nagyobb távolságot tehet meg szabályozott sebességgel.

🔻 A zsíros gumiabroncsok általában esztétikusak és mindenütt jelen vannak.

🔻 A zsíros gumiabroncs e-bike-ok bármilyen időjárási körülmények között kiválóak, mert minden időjárási viszonyok között rugalmasak.

🔻 A kövér gumiabroncsokat általában biztonságosabbnak tekintik a vékony gumiabroncsos e-kerékpárokhoz képest.

🔻 A zsíros abroncsok légnyomása ennek megfelelően állítható

Hátrányok

🔻 A zsíros gumiabroncs e-kerékpárok beszerzése és karbantartása drágább, mint a vékony gumiabroncsos e-biciklik, 

🔻 A kövér gumiabroncsos ebike-ok általában nehezek, és nehezebb pedálozni.

🔻 A legtöbb zsíros abroncs extra karbantartást igényel, ha hosszabb ideig nem használják.

🔻 A zsíros ebikes cserealkatrészek megtalálása nagyon nehéz lehet, mert gyakran nehéz beszerezni.

🔻 Azonos kerékmérettel a kövér gumiabroncs kerékpárok külső átmérője nagyobb, tehát 26 inch a kövér gumiabroncs ebike túl magas lehet a 160 cm alatti emberek számára.

🔻 Menet közben nehezebb megjavítani őket.

Mi az a Thin Tire e-bike?

A vékony gumiabroncsok keskeny, sima futófelületű abroncsok, amelyeket általában városi közúti kerékpározáshoz használnak, például versenyzésre és ingázásra. Szilárd fogást biztosítanak, amely lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget, különösen, ha a kerékpározás rajongója. A vékony abroncsok mindig is léteztek minden kerékpártípushoz, beleértve az elektromos kerékpárokat is. Gyorsaságukról ismertek simaságuk és formájuk miatt.

A vékony gumiabroncsok általában 1.5 és 2.5 között vannak inches szélességben. Kis méretük megkönnyíti a vezetést, mivel általában könnyűek. A vastag gumiabroncsok puszta mérete azt jelenti, hogy nagyobb a súlyuk, mint a vékony abroncsok. A kövér abroncsok azonban jobbak egyenetlen terepen.

Az egyik nagy plusz vékony gumiabroncs e-bike kerékpárosok élvezik, hogy a sebességfokozatok meglehetősen egyszerűen állíthatók. Ezenkívül a pedálozás jobban kezelhető, különösen sebességváltáskor.

A kövér abroncsok másik előnye a magas légnyomás. A valós használat során ez azt jelenti, hogy a vékony gumiabroncsok nem lyukasztanak ki olyan könnyen. A legtöbb vékony gumiabroncsú e-kerékpáros nem engedheti meg magának, hogy a gumijavítással töltse az időt forgalmas ingázása során, ezért ez nagy előny.

A vékony gumiabroncs e-bike is általában hosszabb ideig tart, mint a többi e-bike gumiabroncs. Ha olyan elektromos kerékpárra van szüksége, amely megkönnyíti a városon belüli ingázást, fontolja meg egy vékony gumiabroncs e-bike beszerzését.

Érvek

🔻 A vékony gumiabroncsú e-kerékpárok általában gyorsabbak, mivel a gumikat sebességre tervezték.

🔻 Népszerűségük miatt általában megfizethetőek a tömeggyártás miatt.

🔻 Kiváló tapadásában bízhat.

🔻 A vékony gumiabroncsú e-kerékpárokat könnyebb kezelni, ezért a legjobb az új ebike-osok számára.

🔻 Nagyon hatékonyak, különösen nagy távolságok megtételéhez kis erőfeszítéssel. 

🔻 Több gördülési ellenállást tolerálnak, mint a zsíros gumik

🔻 A vékony gumiabroncs e-kerékpárok kevesebb tapadási menettel rendelkeznek, ami megkönnyíti a mozgást sima felületeken

🔻 Nem kell olyan sokat cserélned a gumikat.

🔻 A vékony gumiabroncsú e-kerékpárok általában tartósak.

Hátrányok

🔻 A vékony gumiabroncsok nem ideálisak durva, egyenetlen útfelülethez

🔻 Nem alkalmasak hegymászásra vagy terepre

🔻 A vékony gumiabroncsok nem teszik lehetővé a túlzott gázolást, mivel balesetet okozhat a forgalmas utakon.

🔻 A vékony gumiabroncsokon finoman kell fékezni az irányítás megőrzéséhez.

🏆 Győztes: FAT TYRE

A Fat-Tire vs. Thin-Tire összehasonlítás összefoglalása

Bármilyen jó is lehet a vékony abroncs néhány esetben, amikor egy gyors elektromos kerékpár gumiabroncsát választjuk, a zsíros abroncsok erősen ajánlottak, vagy akár szükségesek is. Amint az elektromos kerékpár eléri a 20 km/h-t vagy akár a 45 km/h-t, a kövér abroncsokat szeretné a nagyobb stabilitás és személyes biztonság érdekében. A gumiabroncsok specifikációinak és viselkedésének összehasonlítása.

Legújabb felhasználói vélemények

Nézze meg, mit gondolnak más felhasználók Engwe Fat-Tire elektromos kerékpárok

 1. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Értékelés dátuma: Február 12, 2024 by PayHelp

  Szia Dávid,

  Vielen Dank für Ihr Visszajelzés! Bitte wenden Sie sich an unser Support-Team unter támogatás@engwe. Net. Das Team hilft Ihnen gerne bei der Geschwindigkeitsbegrenzung.

  Üdvözlettel,
  Engwe-Csapat

 2. ENGWE EP-2 PRO - 999

  5
  Értékelés dátuma: Február 11, 2024 by David

  Hello eine Frage ho una engwe ep-2 pro Ich habe etwas auf dem Display berührt und leider fährt das Fahrrad jetzt nur noch 7 km/h und läuft nicht mehr. Kann mir jemand sagen, wie ich es auf die normale Anzeige zurücksetzen kann? Danke

  + PROS: 4
  - CONS: 5
 3. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Értékelés dátuma: Február 3, 2024 by PayHelp

  Hola manuel,

  Envíenos un correo electrónico a támogatás@engwe. Net y nuestro equipo de soporte estará encantado de proporcionarle el certificado de conformidad.

  Köszönöm!
  Equipo inglés

 4. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Értékelés dátuma: Február 3, 2024 by PayHelp

  Szia Pablo

  Sí, ofrecemos financiación con Klarna. ¡No dude en visitar nuestro sitio web y enviarnos un correo electrónico a támogatás@engwe. Net si tiene alguna pregunta!

  Üdvözlettel,
  Equipo inglés

 5. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Értékelés dátuma: Február 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Dušan,

  Nous vous remercions d'avoir pris le temps de partage vos commentaires detaillés avec nous. Nous apprécions sincèrement vos idées et megfigyelések vonatkozó votre experience avec notre vélo. Nous sommes heureux d'apprendre que, dans l'ensemble, vous trouvez que le vélo est de bonne qualité et que vous êtes satisfait de ses performances. Vos commentaires sur l'emballage, le processus d'assemblage et les conseils d'utilisation sont précieux pour nous, et nous les prendrons bizonyosement en compte pour de futures améliorations. Si vous avez d'autres questions ou préoccupations, n'hésitez pas à nous contacter. Nous sommes là pour vous aider. Merci encore d'avoir choisi notre vélo.

  Cordialement,
  a csapat Engwe

 1. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Értékelés dátuma: Február 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Huteau,

  Voici une video montrant comment nyugdíjas le pédalier et le capteur d'un Engine PRO : https://www.youtube.com/watch?v=XhPhdBVuebw

  J'espère que cela vous aidera et n'hésitez pas à nous écrire à támogatás@engwe. Net si vous avez besoin d'aide supplémentaire !

  Üdvözlettel,
  Équipe d'assistance Engwe

 2. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Értékelés dátuma: Február 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Pietro,

  Merci d'avoir partagé vos commentaires et de nous avoir informés que vous avez bien reçu votre vélo et que vous l'avez adoré. Nous sommes heureux de proposer à nos clients des produits de qualité.

  Cordialement,
  L'équipe de support Engwe

 3. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Értékelés dátuma: Február 3, 2024 by PayHelp

  Witaj Jacenty,

  Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią z nami i naprawdę doceniamy Twoje zainteresowanie. Chcielibyśmy zapewnić Cię, że wszystkie niezbędne części są dostępne. Prosimy o kontakt za pośrednictwem e-maila na támogatás@engwe. Net, az przyjemnością pomożemy Ci w zorganizowaniu potrzebnej części zamiennych do Twojego roweru. Warto zauważyć, że chociaż nie sprzedajemy części zamiennych bezpośrednio na naszej stronie internetowej, to z pewnością możemy zorganizować ich dostawę dla Ciebie.

  Pozdrovienia,
  Mikrofon

 4. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  3
  Értékelés dátuma: December 18, 2023 by jacenty

  Rowerek fajny wygodny ale nie do dźwigania na piętra. Chcącym dokonać zakupu radzę pierw zorientować się że zakupienie przekładni która jednak się zużywa to wielki problem jeśli w ogóle coś takiego jest dostępne gdziekolwiek…

  + PROS: Kényelmes
  - CONS: Wady konstrukcyjne, łańcuch trze o oponę SUPPORT, TO DNO.
 5. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  4
  Értékelés dátuma: November 16, 2023 by Peter

  Je viens de recevoir mon Engine pro 750 «melioré». Livré en 8 jours. Emballage très complet, chaque pièce est protegée. Pas de sarežģītas majeures à le monter bien que le mode d'emploi soit inexistant(seul mauvais point). J ai un peu galéré avec le guidon mais ça marche. Le vélo est Effectment lourd mais très maniable et très beau . Selle szuper kényelmes, felfüggesztés AV/AR au top avec un confort de conduite incroyable. Les freins hydrauliques avant et arrière sont un vrai plus. L éclairage est aussi très bon et les informations sur selelecteur très intuitives et complètes. Reste à valider l' autonomie en tout electrique. En un mot J adore ce vélo

  + PROS: Monté à 70%. Conception très robuste et estétique. Puissance et confort au top avec kiváló rapport qualité prix
  - CONS: Nincs használati útmutató

Vásárolja meg még ma, és élvezze a kedvezményes árat

Ha közvetlenül a weboldalunkról vásárol, garantáltan a legújabb verziót kapja meg minden frissítéssel!

999 Kosárba

1.479 Kosárba

hiba: Hoppá! Nincs lopás. Engedélyért forduljon hozzánk.
ENGWE Online Shop | Vásároljon EP2 Pro és 750W-ot Engine Pro
logo
Elemek összehasonlítása
 • Teljes (0)
Összehasonlítás
0
Bevásárlókocsi